Om Simone

Historien bag Hnakkur

Jeg hedder Simone Roved og jeg har haft med islandske heste at gøre hele mit liv. Jeg har altid interesseret mig for hvordan, jeg kunne få hesten til at gå bedst muligt og for at løse de problemer der er opstået mellem hest og ejer/rytter. Da jeg blev færdig med gymnasiet i 2010 startede jeg op som selvstændig med træning af islandske heste og undervisning. Her arbejdede jeg både i min egen træningsstald, men også på Island i kortere og længere perioder. Denne periode har givet mig en uvurderlig erfaring!
I 2017 måtte jeg stoppe med at tage heste i træning. Diverse skader og en rideulykke det år, gjorde at min krop ikke længere kan holde til at ride på det niveau. Men jeg følte slet ikke jeg var færdig med at være aktiv i “islænderverdenen”! Her kom idéen til at starte “Hnakkur” op.

Simone Roved og Sámur frá Hömluholti til Istølt i Valby

Jeg har igennem mine år som både træner og underviser, gang på gang oplevet hvad en dårligt tilpasset sadel, har af konsekvenser for både hest og rytter. Samtidig oplevede jeg en stor frustration hos rytterne, fordi “sadeljunglen” var umulig at gennemskue. Så her kom idéen med at få bygget et godt lager af demosadler op, hvor jeg kan komme ud til kunden og rådgive og vejlede. Jeg har ikke nogle nye sadler på lager. På den måde kan jeg rådgive fuldstændig frit, uden jeg har sadler jeg skal nå at sælge inden deadlines. Samtidig har jeg startet et samarbejde op med en sadelmager, så kunden kan få sin sadel tilpasset fuldstændig, samt lavet reparationer.

Undervisning er stadig en stor del af min hverdag. Jeg elsker at undervise og det betyder meget for mig at kunne hjælpe ryttere til selv at kunne løse de problemer der opstår.

Gennemførte kurser
For hele tiden at holde mig opdateret med nyeste viden og samtidig få en god tværfaglig horisont, har jeg gennemført en række kurser og samtidig sparre med dyrlæger, kiropraktorer, sadelmagere mm.
Jeg har blandt andet taget et skoningskursus hos Sigurður Oddur Ragnarsson, som gav mig en stor viden om hove, benstillinger og hestens biomekanik.
I 2015 blev jeg udtaget af Dansk Islandshesteforening til at deltage på FEIF Breeding Horse Trainer Seminar på Skeiðvellir i Island. Her fik vi en god uddannelse i at træne og fremvise heste til kåring, både teoretisk og praktisk
I 2017 gennemførte jeg DI Basiskursus med undervisning om biomekanik, fodring, lovgivning, rytterfysiologi, fodring og indlæring.
Jeg har selvfølgelig også gennemført et medicinhåndteringskursus.
Derudover har jeg igennem tiden været på et utal af foredrag, kliniks og infodage hos dyrlæger, kiropraktorer, sadelmagere, smede, mentaltrænere mm.
Ud over fortsat at sparre med fagfolk, læser jeg om nyeste studier omkring heste og sadler især.

Simone og Sámur til Euromót