Sadelunderlag af rensdyrskind

Køb Létta underlag af rensdyrskind i Webshoppen

Johann Svendsen på Heljar frá Brekknakoti. Johann rider med Létta figurskåret underlag af rensdyrskind

Hvorfor er de så gode?

Ifølge en stor og anerkendt undersøgelse, er rensdyrskind det bedste materiale du kan have under din sadel. I undersøgelsen var rensdyrskind nemlig det eneste underlag der forbedrede tilpasningen af sadlen. Under ridningen kunne man måle at der var mindre stød mod hestens ryg og at vægten blev fordelt mere jævnt, end ved ridning uden underlag. Det er den tætte pæls og de hule hår der giver den effekt. Udover at have den gode støddæmpende effekt, er underlaget også meget isolerende. Om vinteren varmer det hestens ryg og om sommeren holder det temperaturen nede. Den effekt ses tydeligt her:

En meget svedig Sámur. Bemærk at han er helt tør hvor underlaget har ligget. Her føltes han ikke varm, men helt tilpas.

Historien bag Létta underlag

Det startede med at min mor ønskede sig et sadelunderlag af rensdyrskind i julegave i 2016. Sådan et kunne jeg heldigvis skaffe dengang, og det blev hurtigt til at hun skulle have flere (hun har en lille turridningsvirksomhed). Hun fik førhen ondt i ryggen ved længere rideture, men det forsvandt helt når hun red med rensdyrskind under sadlen. Jeg lånte et underlag af hende og kunne mærke effekten på første tur allerede! Vi købte hvad vi kunne, men fandt hurtigt ud af at der ikke var mange skind på det danske marked.

Da jeg startede Hnakkur op, ville jeg gerne kunne sælge eller henvise til nogle der solgte, underlag af rensdyrskind. Problemet var dog at der ikke var nogen! Derfor undersøgte jeg muligheden for at lave dem selv, men det var ikke nemt. Mange skind har store fejl eller er så dyre at det ikke kunne betale sig. Efter godt 1 års søgen lykkedes det at finde en samarbejdspartner, så jeg nu får de bedste skind at lave underlag af. Når der kommer en levering fra Norge, sortere jeg de bedste skind fra. Kun de bedste 10% kan bruges til sadelunderlag. Derfor kan der nogen gange være lang leveringstid, ved stor efterspørgsel.

Underlagene skæres af hele skind. Der bruges kun skind af høj kvalitet.